banner
Prima Pagina » Verifică apometrul

Verifică apometrul

Sunteţi sigur că apometrul dumneavoastră înregistrează corect consumul de apă?

Dacă aveţi îndoieli privind consumul de apă rece sau apă caldă înregistrat de apometrul dumneavoastră, atunci cea mai bună idee este să-l verificaţi. Trebuie ştiut faptul că fiecare contor de apă  rece trebuie verificat metrologic cel puţin o dată la 7 ani, conform Listei Oficiale 2012, în baza Ordinului 148, care a intrat în vigoare cu data de 29.11.2012.

 
Programul de lucru al Laboratorului pentru verificări metrologice este de luni – vineri între orele 8 – 16.
Adresa: str. Universității F.N.
 

Prezentare laborator de analize metrologice

Laboratorul de Verificări Metrologice al ACET S.A. Suceava este autorizat de Biroul Român de Metrologie Legală, pentru verificări metrologice periodice a contoarelor de apă rece cu diametre nominale cuprinse între 15 şi 40 mm inclusiv.

Laboratorul de Verificări Metrologice a obţinut autorizaţia nr. 054-13 valabilă până la 13.11.2015 emisă de BRML conform OG nr. 20/1992 privind activitatea de metrologie şi a SR EN ISO 17025;2005 “Cerinţe generale pentru competenţa laboratoarelor de încercări şi etalonări”.

 
Laborator verificare metrologica
Instalaţie care permite verificarea metrologică a contoarelor cu diametrul nominal cuprins între D.N.15 mm şi D.N. 40 mm inclusiv de  tip volumetrică.

Scurt istoric:

Laboratorul efectuează cu succes verificări metrologice la contoarele de apă rece de peste 15 ani, fiind evaluat periodic, conform programelor de supraveghere metrologică, ale Direcţiei Regionale de Metrologie Legală Bacău, obţinându-se de fiecare dată autorizaţia de funcţionare.

În anul 2010 ACET S.A. Suceava a achiziţionat un stand nou de verificări metrologice la contoarele de apă rece, tip volumetric, pentru diametre nominale cuprinse între 15 mm – 40 mm inclusiv, instalaţie care este etalonată periodic de Institutul Naţional de Metrologie Bucureşti şi de Serviciul Judeţean de Metrologie Legală Iaşi.

Pentru evaluarea performanţei Laboratorului de verificări mijloace de măsurare contoare apă şi pentru asigurarea calităţii rezultatelor verificărilor metrologice efectuate, laboratorul va participat în luna august 2014 la un program de comparări interlaboratoare, organizat de Asociaţia Laboratoarelor din România (ROLAB), sub coordonarea Institutului Naţional de Metrologie(INM).

 

Laboratorul de Verificări Metrologice are personal autorizat de Biroul Român de Metrologie Legală, ca verificator metrolog pentru efectuarea verificărilor metrologice a contoarelor de apă.

 

La verificarea metrologică contoarele de apă vor fi însoţite de FORMULARUL DE COMANDĂ, cod F-233-LM,  conform cerinţelor din PML 3-01-05 ediţia 1 “Verificarea metrologică a mijloacelor de măsurare supuse controlului metrologic legal”.